Заклучоци и препораки од трибината “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?”

Заклучоци и препораки од стручната трибина: “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?”   Следејќи ја својата визија за создавање на праведно општество и унапредување на бизнис климата во Република Македонија, а со цел обезбедување на достоинствен живот за секој граѓанин, Асоцијацијата “Јуридика” во соработка со своите партнери Правниот факултет Read more about Заклучоци и препораки од трибината “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?”[…]

Интервју на м-р Звезда Тодоровска, правен консултант на асоцијација”Јуридика”

Основните вредности на слободата и социјалната правда се суштински за одржливиот економски и социјален развој – Звезда Тодоровска, Асоцијација „Јуридика“ Оваа недела во организација на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при УКИМ, Бизнис конфедерацијата на Македонија и Асоцијацијата „Јуридика“, ќе се одржи трибина „Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?“. Со Read more about Интервју на м-р Звезда Тодоровска, правен консултант на асоцијација”Јуридика”[…]

Трибина: “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?”

Со задоволство Ви го најавуваме настанот на неделата во организација на “Јуридика” а во соработка со Правниот факултет “Јустинијан Први” при УКИМ и Бизнис Конфедерација на Македонија! Трибина на тема: “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?” Панелисти: г-ин Миле Бошков – Бизнис Конфедерација на Македонија, проф. д-р Предраг Трпески – Read more about Трибина: “Колку платите и потрошувачката се фактор на економски развој во Република Македонија?”[…]