“Јуридика” одржа обука на тема “Синдикално организирање, синдикални права и колективно договарање”

Согласно европските стандарди и практики во промоција на работничките права и развој на социјален дијалог, Асоцијацијата за правно економски истражувања и едукација “Јуридика” во рамки на својата програмата за унапредување на социјалниот дијалог, спроведе обука наменета за Синдикалната организација при АД ТЕЦ – Неготино.   Имајќи за цел унапредување на правата на работникот, како и Read more about “Јуридика” одржа обука на тема “Синдикално организирање, синдикални права и колективно договарање”[…]

Заклучоци од обуката на тема: “Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување”

Следејќи ја својата мисија Асоцијацијата “Јуридика” дејствува на остварување на визијата да даде свој придонес во унапредување на бизнис климата во земјата и обезбедување на достоинствен живот на секој граѓанин во Македонија. Имајќи ги во предвид актуелните измени во законодавството, како и потребите на бизнис секторот и државната администрација, тимот на “Јуридика” подготви и спроведе правно Read more about Заклучоци од обуката на тема: “Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување”[…]

Обука: “Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување”

  Асоцијација за правно економски истражувања и едукација “Јуридика” и Бизнис Конфедерација на Македонија, Ве покануваат да бидете дел од долго очекуваното правно советување за актуелни прашања поврзани со извршувањето во работните односи на тема: “Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување”   Место на одржување: сала на Read more about Обука: “Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување”[…]