“Работата во иднината” – Иницијатива по повод стогодишнината на Меѓународната организација на трудот

Дејствувајќи во насока на унапредување на социјалниот дијалог, Асоцијацијата “Јуридика” беше дел од настанот на Меѓународната организација на трудот организирана по повод стогодишнината на организацијата. Претседателот на Асоцијацијата “Јуридика”, доцeнт Д-р Лазар Јовевски, заедно со партнерите од Економско социјалниот совет, дадоа свој придонес во панел дискусијата на тема: работни односи, нестандардни форми на вработување, прекаријатна работа. Клучно Read more about “Работата во иднината” – Иницијатива по повод стогодишнината на Меѓународната организација на трудот[…]

“Јуридика” минатата седмица одржа обука на тема “Синдикално организирање, синдикални права и колективно договарање”

Асоцијацијата за правно економски истражувања и едукација “Јуридика” во рамки на својата програмата за унапредување на социјалниот дијалог, спроведе обука наменета за Синдикалната организација при АД ХЕЦ – Кавадарци. Тема на обуката беше “Синдикално организирање, синдикални права и колективно договарање”, а со цел да се придонесе во унапредување на правата на работникот, како и градење на Read more about “Јуридика” минатата седмица одржа обука на тема “Синдикално организирање, синдикални права и колективно договарање”[…]

“Јуридика” – грантист во рамки на проектот “Заедно за успех – млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи”

Асоцијација за правно-економски истражувања и едукација „Јуридика“ – Скопје во копартнерство со Центар за ромска заедница „ДРОМ“ – Куманово, во заеднички проект ќе работат со цел да се придонесе кон развојот на локалното младинско претприемништво преку јакнење и унапредување на меѓуетничката соработка и заедничкото застапување на младите претприемачи од немнозинските етнички групи. http://www.yes-network.org/vest-statija/45682/dodeleni-deset-grantovi-preku-povikot-za-finansiranje-na-gragjanskite-organizacii-vo-ramki-na-proektot-zaedno-za-uspeh Главната цел на Read more about “Јуридика” – грантист во рамки на проектот “Заедно за успех – млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи”[…]

“Јуридика” во соработка со Европската развојна агенција реализираше 2-дневна обука за подготовка на проектна апликација за програмата ЕРАСМУС + КА 2

Асоцијацијата “Јуридика” и Европската развојна агенција успешно реализираа 2-дневна обука (13 и 14 март) за подготовка на проектна апликација за програмата ЕРАСМУС + КА 2: Соработка за иновација и размена на добри практики. Вкупно 20 учесници од различни организации, институции и компании, се стекнаа со знаење и вештини за планирање и раководење на проекти, како Read more about “Јуридика” во соработка со Европската развојна агенција реализираше 2-дневна обука за подготовка на проектна апликација за програмата ЕРАСМУС + КА 2[…]

“СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ОБУКА И МЕНТОРСТВО ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ АПЛИКАЦИИ”

Асоцијацијата “Јуридика” и Европската развојна агенција (меѓународна компанија за менаџмент консалтинг со седиште во Прага – Р. Чешка)  Ве покануваат на 2-дневна обука за подготовка на проектна апликација за програмата ЕРАСМУС +, Клучна акција 2: Соработка за иновација и размена на добри практики (рок 29 март 2017). Обуката има за цел заинтересираните да се стекнат со знаење Read more about “СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ОБУКА И МЕНТОРСТВО ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ АПЛИКАЦИИ”[…]