За првпат во Македонија! “Решавање на практични проблеми и разгледување на актуелни прашања во работните односи”

Асоцијација за правно економски истражувања и едукација “ЈУРИДИКА” и Бизнис Конфедерација на Македонија, Ве покануваат да бидете дел од правното советување за прашања поврзани со работните односи на тема: “Решавање на практични проблеми и разгледување на актуелни прашања во работните односи” Квалитетни работни односи – предуслов за здрава работна клима и помалку спорови!   Договор Read more about За првпат во Македонија! “Решавање на практични проблеми и разгледување на актуелни прашања во работните односи”[…]

“Јуридика” на промоција на учебникот “Антидискриминационо право”

Денес на Правниот Факултет “Јустинијан Први”, со подршка на меѓународната организација ОБСЕ се оддржа промоција на учебникот “Антидискриминационо право” чии автори се Д-р. Жанета Попоска – вонреден професор на Правниот Факултет Гоце Делчев – Штип и доцент Д-р. Лазар Јовевски – професор на катедрата по Трудово право при факултетот “Јустинијан Први”. Промотори на учебникот “Антидискриминационо право” Read more about “Јуридика” на промоција на учебникот “Антидискриминационо право”[…]

“Јуридика” на завршна конференција на проектот “Граѓанското општество во акција за еднаквост“

 “Јуридика” на завршна национална конференција на проектот “Граѓанското општество во акција за еднаквост“ спроведуван од Асоцијацијата за демократски иницијативи (АДИ). На конференцијата беа презентирани резултатите од проектните активности, меѓу кои и Стандардните оперативни процедури за постапување со жртви на дискриминација, како и Водичот за идентификување на жртви на дискриминација, изготвени од тимот на “Јуридика” предводен Read more about “Јуридика” на завршна конференција на проектот “Граѓанското општество во акција за еднаквост“[…]

Започна имплементацијата на проектот „Успешни во единство“!

  Проект: „Успешни во единство“   Асоцијација за правно-економски истражувања и едукација „Јуридика“ – Скопје и Центарот за ромска заедница „ДРОМ“ – Куманово започнаа со спроведување на активностите од проектот „Успешни во единство“ финансиран од Европската унија. Во првата фаза на имплементација на проектот, организациите спроведуваат истражување кое има за цел да ги утврди потребите Read more about Започна имплементацијата на проектот „Успешни во единство“![…]