Работилница на тема: „Правото на слободен избор“

Драги пријатели, Имаме задоволство да ве поканеме да присуствувате на работилница, организирана од Тренинг Центарот за Трансформација – ТЦТ – Скопје, на тема: „Правото на Слободен избор“, каде што предавач е проф. Др. Лазар Јовевски. Заради голем интерес и просторното ограничување на тренинг центарот, ве молиме сите заинтересирани да го најават своето присуство. Подетални информации Read more about Работилница на тема: „Правото на слободен избор“[…]

ЕУ Самит „Западен Балкан – Европска Унија“ – Конференција за економска и социјална кохезија

Во рамките на Самитот ЕУ – Западен Балкан кој што се оддржа од 15 до 18 мај 2018 година во Софија се оддржа конференција на високо ниво за економска и социјална кохезија во Западен Балкан. На конференцијата се обрна внимание на прашањата поврзани со евро перспективите на земјите од Западен Балкан како и за теми Read more about ЕУ Самит „Западен Балкан – Европска Унија“ – Конференција за економска и социјална кохезија[…]

„Јуридика“ на конференција за „Анализа на Законот за безбедност и здравје при работа“

„Јуридика“ на конференција за одбележување на 11 години од примена на Законот за безбедност и здравје при работа: „Анализа на Законот за безбедност и здравје при работа“ организирана од Македонско здружение за заштита при работа. По повод 11 години примена на Законот за безбедност и здравје при работа, Македонското здружение за заштита при работа, организираше Read more about „Јуридика“ на конференција за „Анализа на Законот за безбедност и здравје при работа“[…]

„Јуридика“ на тркалезна маса: „Водење бизнис со почит за човекови права“

„Јуридика“ на тркалезна маса: „Водење бизнис со почит за човекови права“, организирана од „Хоризонталниот инструмент„ за западен Балкан и Турција, иницијатива за соработка ко-финансирана од Европската Унија и советот на Европа, и имплементирана од советот на Европа. На тркалезната маса беа презентирани пракси од Бугарија и Данска, како и концепт за трговија на луѓе во Read more about „Јуридика“ на тркалезна маса: „Водење бизнис со почит за човекови права“[…]