Тим билдинг во природа

Во знак на креативноста која ја негуваше цела 2018 година, Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, така и ја заврши оваа година. Всушност, се спроведе еден необичен, и многу креативен тим билдинг, надвор од канцелариските простории на Јуридика, каде што до сега беа одржувани овие „тим билдинг состаноци“. Водени од ставот „Чист Read more about Тим билдинг во природа[…]

Завршна обука на Тимот на Јуридика

Завршувањето на 2018 го одбележавме со уникатна обука, нова и малку поинаква од досегашните. Обуката се однесуваше на јакнење на личните и деловните капацитети, а ја спроведе Претседателот на Јуридика – Проф. Д-р Лазар Јовевски. Слушателите на оваа обука, прв пат се стекнаа со знаења од оваа многу важна област за секоја индивидуа. Ги согледаа Read more about Завршна обука на Тимот на Јуридика[…]

Среќни Божиќни и Новогодишни празници

Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, ви ги честита Божиќните и Новогодишните празници, со желба за мир, здравје, и успеси во новата 2019 година!!!

Тимот на Јуридика присуствуваше на два важни настани за општеството

Во текот на вчерашниот ден (17.12.2018) тимот на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, присуствуваше на два исклучително важни настани за нашето општество. Во Скопје, на завршната Конференција на Полио Плус – движење против хендикеп, на која се презентираа постигнатите резултати во рамките на проектот „Margina Obscura“ каде што присуствуваа претставници од Read more about Тимот на Јуридика присуствуваше на два важни настани за општеството[…]

Четврта Симулација на Судење на Правниот Факултет „Јустинијан Први“

На Правниот факултет „Јустинијан Први“ по повод 10 декември Меѓународниот ден на човековите права беше оддржана четвртата по ред симулација на судење од областа на работните односи. Настанот беше отворен од страна на деканот на Правниот факултет г-дин Горан Коевски. Симулацијата беше спроведена под менторство на Проф. д-р. Лазар Јовевски и Судија Хилда Мешкова судија Read more about Четврта Симулација на Судење на Правниот Факултет „Јустинијан Први“[…]

Регионална работилница за безбедност и здравје при работа

Претседателот на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, проф. Д-р. Лазар Јовевски учествуваше на Регионалната работилница за безбедност и здравје при работа, како говорник и регионален експерт. Регионалната работилница се спроведе во х. Ахвалина – Охрид.   Како и до сега, така и овој пат, експерт од Јуридика, даде свој придонес кон унапредување Read more about Регионална работилница за безбедност и здравје при работа[…]