ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА “Слобода на верување/неверување како основно човеково право”

Почитувани, Со големо задоволство ве известуваме дека се одржа првиот ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА, организиран од страна на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, на тема: Слобода на верување/неверување како основно човеково право, модерни социо – културолошки предизвици. На наше задоволство заинтересираноста беше огромна и присуствуваа голем број на гости – од Read more about ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА “Слобода на верување/неверување како основно човеково право”[…]

ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА – Слобода на верување/неверување како основно човеково право

Почитувани, Ни претставува особена чест и задоволство да ве известиме дека „Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација Јуридика“,организира ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА на тема: „Слобода на верување/неверување како основно човеково право“ – модерни социо – културолошки предизвици. Ова е првиот од форумите на добра волја кои „Јуридика“ планира да ги организира во текот Read more about ФОРУМ НА ДОБРА ВОЛЈА – Слобода на верување/неверување како основно човеково право[…]

Какви ефекти може да има изедначувањето на социјалната помош со минималната плата?

Ќе одбиваат ли граѓаните да се вклучат на пазарот на труд, бидејќи земаат социјална помош во висина слична на минималната плата?! Ова прашање се отвори откако од 1јануари се зголеми износот на социјална помош, со што скоро и се изедначи со минималецот. -Таков отпор е можен, вели универзитетскиот професор Лазар Јовевски. Ја поздрави мерката на Read more about Какви ефекти може да има изедначувањето на социјалната помош со минималната плата?[…]