Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР

Овој понеделник, разговор помеѓу М-р Милан Петковски, претседател на МЗЗПР и Проф.Д-р Лазар Јовевски Teма на разговор е неодамна случената несреќа кај селото #Ласкарци, каде што, за жал, 15 лица го изгубија својот живот, а околу 35 беа повредени. Според информациите добиени од медиумите, повеќето од нашите сограѓани, на кобниот ден се враќале од работното место Read more about Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР[…]

Round table discussion

Place: South East European University Date: 04.03.2019 Time: 11:00 – 13:00 h Topic: The issue of employment and termination of employment, through the prism of labor discrimination. Presenters: 1. Prof. d-r. Lazar Jovevski, Faculty of Law Iustinianus Primus, Skopje, UKIM. 2. Judge Hilda Meshkova, judge in labor disputes at the Basic Court Skopje 2. 3. Read more about Round table discussion[…]

Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР- 2 епизода

-Што значи да се има: Право на безбедна и здрава работна средина/ Како луѓето да се изборат за истото? – Рак предизвикан на работното место – Што пак значи достоинство? Се дел од начнатите прашања во втората епизода од „Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР“:

Кафе муабет – Безбедност и Здравје при Работа

Понеделнички започнува серијалот – Кафе муабет за БЗР. Во првата епизода, проф.Д-р Лазар Јовевски и м-р Милан Петковски говорат за: – Што е труд? – Позитивна и (или) негативна конотација на трудот – Успешноста, произлегува од задоволство при извршување на работите задачи Проследете: