ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ ОД СКРАТЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Пандемијата предизвикана од новиот коронавирус, ковид-19 предизвика силни последици по економиите на земјите во светот. Погодени се цели индустрии, голем број фирми не ја пребродија кризата, а работниците останаа без работа. Владите на земјите погодени од пандемијата веќе со месеци воведуваат мерки за амортизирање на ударот врз економиите и изнаоѓаат механизми со кои би им Read more about ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ ОД СКРАТЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ[…]

КОЛУМНА – Професионализам

Професионализмот во работните односи е пат кој што треба да се изоди. Тоа е мечта која се уште ја сонува македонскиот трудово-правен систем. Но, најнапред што е тоа професионализам во работните односи, или професионално извршување на работните задачи? Би можеле да кажеме дека професионализам е секој да ја врши својата работа за која е стручен Read more about КОЛУМНА – Професионализам[…]