Практична примена на последните измени на Законот за работните односи и други прашања од работен однос

Асоцијација за правно економски истражувања и едукација “ЈУРИДИКА”

 

Ве поканува

 

да бидете дел од  правното советување од областа на работните односи на тема:

 

„Практична примена на последните измени на Законот за работните односи и други прашања од работен однос“

Секогаш во чекор со правото, сo стремеж да ги пратиме промените на правниот систем во земјата, „Јуридика“ ви овозможува за најважните прашања во работните односи да се разговара и презентира на едно место и во еден ден, со врвни практичари и теоретичари од областа на работните односи, на следните теми: 

 

  1. Проф. Д-р. Лазар Јовевски – Професор по трудово право на Правен факултет „Јустинијан Први“ Скопје – „ Новите измени и дополнувања на Законот за работните односи од  јуни 2018 година “;
  2. Судија Хилда Мешкова – судија во Основниот суд во Скопје, Одделение за работни спорови „ Постапката за престанокот на работните односи низ призмата на новите законски измени“;
  3. Судија Бојана Велковска – судија во Основниот суд во Скопје, Одделение за работни спорови – „ Отворена панел дискусија (прашања и одговори поврзани со актуелни проблеми и дилеми во работните односи меѓу кои: отказен рок, менаџерски договор, т.н. К-15, надомест на штета и конкурентска клаузула и др.) “;
  4. Амир Имери – државен инспектор за труд, раководител на одделение – „Актуелни прашања и проблеми при постапување на трудовиот инспекторат“.

 

„Јуридика“Ви најавува и посебно изненадување за сите присутни !!!

 

 

Промотивна цена за целодневното советување: 2.400 денари.

 

*** За секој втор и следен учесник од иста организација следува 15 % попуст! ***

 

juridika poster copy

 

На 20 септември во Хотел Континентал.

 

Пријавете се на емаил: contact@juridica.mk или на тел.  078 758 405

 

Рок за пријавување: 19.09.2018 година.

 

  • Секој учесник ќе добие писмен материјал од обуката и сертификат за завршена обука.
  • Обуката ќе се одвива со користење на интерактивни излагања, со акцент на конкретни случаи и практична примена на решенијата, најнови техники и алатки за презентација и работа во групи.

 

 

 

Ве очекуваме.

 

Ваша Јуридика!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *