Оддржана Национална Конференција – „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“

Почитувани,   На 12.07.2019 година, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“ оддржа национална Конференција во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“, ко што е финансиран од Европска Унија, а е поддржан од Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР. Целта на Read more about Оддржана Национална Конференција – „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“[…]

! НАЈАВА ! – ГОЛЕМА ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Почитувани, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, со огромно задоволство ви ја најавува ГОЛЕМАTA ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА од проектот „Колективни договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“. Проектот е финансиран од Европска Унија, а е поддржан од Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР. Јуридика успешно Read more about ! НАЈАВА ! – ГОЛЕМА ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА[…]

Национална работилница „Колективни договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“

    Во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“ на ден 11.06.2019 година, од страна на ЈУРИДИКА  – Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација беше оддржана национална работилница, која беше последната од предвидените работилници. Проектот е финансиран од страна на Европска Унија, а Read more about Национална работилница „Колективни договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“[…]

Национална работилница во рамки на проектот „Колективни договори – клуч за успешен систем на безбедност и здравје при работа“

Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, со големо задоволство ја објавува националната работилница во рамки на проектот „Колективни договори – клуч за успешен систем на безбедност и здравје при работа“, финансиран од Европска Унија, и поддржан од Македонско здружение за заштита при работа – МЗЗПР. Преку овој проект Јуридика активно работи на Read more about Национална работилница во рамки на проектот „Колективни договори – клуч за успешен систем на безбедност и здравје при работа“[…]

Rаботилница за јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори

Во рамки на проектот: „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“, финансиран од ЕУ, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, оддржа работилница за Јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори. На работилницата панелисти – излагачи беа проф. д-р. Лазар Read more about Rаботилница за јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори[…]

Тркалезна маса со работодавачите од јавниот и приватниот сектор

Во најава: Во рамки на проектот “Колективни договори – клуч за успешно општество”, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација “Јуридика”, ќе оддржи – Тркалезна маса со учество на работодавачите од јавниот и приватниот сектор, а со цел да се разменат мислења, ставови и идеи за поуспешна имплементација на системот на Безбедност и здравје Read more about Тркалезна маса со работодавачите од јавниот и приватниот сектор[…]

Соопштение: продолжен рок за аплицирање на оглас за експерт и истражувач

Почитувани, Ве известуваме дека рокот за аплицирање за експерт и истражувач, во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешeн систем за безбедност и здравје при работа“, е продолжен до 25.03.2019 година (понеделник) до 12:00 часот. Во продолжение погледнете го целосниот повик. Во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешeн систем за Read more about Соопштение: продолжен рок за аплицирање на оглас за експерт и истражувач[…]

Оддржана обука за колективни договори и колективно преговарање

Во рамките на предвидените активности за проектот „Колективните договори – клуч за успешен систем на безбедност и здравје при работа“, и согласно договор и виливост, а со цел промовирање на стандардите за безбедност и здравје при работа, и унапредување на правата на работниците, за безбедна и здрава работна средина преку колективните договори, Асоцијација за правно – Read more about Оддржана обука за колективни договори и колективно преговарање[…]

Оглас за експерт и истражувач

Во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешeн систем за безбедност и здравје при работа“, грант од Макекдонското здружение за заштита при работа, а поддржан од Европска Унија, Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, објавува: О Г Л А С за ангажирање на експерт и истражувач Во рамките на компонентата Read more about Оглас за експерт и истражувач[…]

Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР- 2 епизода

-Што значи да се има: Право на безбедна и здрава работна средина/ Како луѓето да се изборат за истото? – Рак предизвикан на работното место – Што пак значи достоинство? Се дел од начнатите прашања во втората епизода од „Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР“: