Што предвидува новиот Закон за заштита и спречување на дискриминација?

Новиот текст на Законот за заштита и спречување на дискриминација беше подготвен од страна на работна група формирана од страна на Министерството за труд и социјална политика, која ја сочинуваа членови од надлежните министерства, претставници од националните институции за човекови права, меѓународните организации ОБСЕ и ОН, како и граѓански организации кои даваа правна помош. Првичната Read more about Што предвидува новиот Закон за заштита и спречување на дискриминација?[…]

“Јуридика” на промоција на учебникот “Антидискриминационо право”

Денес на Правниот Факултет “Јустинијан Први”, со подршка на меѓународната организација ОБСЕ се оддржа промоција на учебникот “Антидискриминационо право” чии автори се Д-р. Жанета Попоска – вонреден професор на Правниот Факултет Гоце Делчев – Штип и доцент Д-р. Лазар Јовевски – професор на катедрата по Трудово право при факултетот “Јустинијан Први”. Промотори на учебникот “Антидискриминационо право” Read more about “Јуридика” на промоција на учебникот “Антидискриминационо право”[…]