Какви ефекти може да има изедначувањето на социјалната помош со минималната плата?

Ќе одбиваат ли граѓаните да се вклучат на пазарот на труд, бидејќи земаат социјална помош во висина слична на минималната плата?! Ова прашање се отвори откако од 1јануари се зголеми износот на социјална помош, со што скоро и се изедначи со минималецот. -Таков отпор е можен, вели универзитетскиот професор Лазар Јовевски. Ја поздрави мерката на Read more about Какви ефекти може да има изедначувањето на социјалната помош со минималната плата?[…]