Оддржана Национална Конференција – „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“

Почитувани,   На 12.07.2019 година, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“ оддржа национална Конференција во рамките на проектот „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“, ко што е финансиран од Европска Унија, а е поддржан од Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР. Целта на Read more about Оддржана Национална Конференција – „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“[…]

! НАЈАВА ! – ГОЛЕМА ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Почитувани, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, со огромно задоволство ви ја најавува ГОЛЕМАTA ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА од проектот „Колективни договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“. Проектот е финансиран од Европска Унија, а е поддржан од Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР. Јуридика успешно Read more about ! НАЈАВА ! – ГОЛЕМА ЗАВРШНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА[…]

Rаботилница за јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори

Во рамки на проектот: „Колективните договори – клуч за успешен систем на Безбедност и здравје при работа“, финансиран од ЕУ, Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, оддржа работилница за Јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори. На работилницата панелисти – излагачи беа проф. д-р. Лазар Read more about Rаботилница за јакнење на капацитетите на работодавачите преку имплементирање на системот на БЗР во колективните договори[…]

Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР

Со позитивна мисла го започнуваме денов. Новото издание на ,,Понеделнички кафе муабет во #МЗЗПР” го поврзуваме со овогодинешната тема на одбележување на Светскиот ден за #БЗР– Безбедна и здрава работна иднина. Проф. д-р. Лазар Јовевски и м-р. Милан Петковски, разговараат на теми за Безбедност и здравје при работа, и истовремено ја промовираат изготвената регионална за Безбедност и Read more about Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР[…]

ПОНЕДЕЛНИЧКO КАФЕ МУАБЕТ ВО МЗЗПР – МЗЗПР и ЕU-OSHA

  Во петтата емисија – „Понеделнички кафе муабет во МЗЗПР“, м-р Милан Петковски, претседател на МЗЗПР, focal point менаџер на EU-OSHA и проф. д-р Лазар Јовевски, разговараат за: – Улогата и значајноста на ЕU-OSHA „Во Европа, сеуште местото на професионалците за безбедност и здравје при работа не е на вистинското ниво на кое што би Read more about ПОНЕДЕЛНИЧКO КАФЕ МУАБЕТ ВО МЗЗПР – МЗЗПР и ЕU-OSHA[…]