poster obuka 1

 

Асоцијација за правно економски истражувања и едукација “Јуридика” и Бизнис Конфедерација на Македонија,

Ве покануваат

да бидете дел од долго очекуваното правно советување за актуелни прашања поврзани со извршувањето во работните односи на тема:

Работни односи и постапката на извршување во работните односи согласно новиот Закон за извршување

 

Место на одржување: сала на Бизнис Конфедерација на Македонија,  

Ул. Васил Ѓорѓов, бр. 11, Капиштец

Време: 16.02.2017 година, со почеток од 11 часот

Врвни предавачи:

судија Хилда Мешкова,

судија Бојана Велковска,

проф. Д-р Лазар Јовевски,

извршител Тони Коштанов.

Дополнителни специјални гости од праксата и науката и изненадување подарок за секој учесник!!

Пријавете се на тел. 078 455 270

Рок за пријавување: 15.02.2017 година  до 14 часот!

Промотивна цена по повод 10 – тиот роденден на Јуридика1800,00 денари

НЛБ Тутунска Банка, жиро сметка: 210-06319033001-68

Цел на дознака:  Уплата за обука

 

ПРОГРАМА ЗА ОБУКАТА
   
10:3011.00 Пристигнување и регистрација на учесниците
   
11.00 – 11.15 Отворање на обука м-р Звезда Тодоровска – модератор
   
 11.15 –11.45 Прва работна сесија:

Како да дадеш отказ и спроведеш постапка на законит отказ?

  Предавач:

                 судија Хилда Мешкова (Основен Суд Скопје 1 – Скопје

11.45 – 12.00 Прашања и дискусија
   
12.00 –12.30 Втора работна сесија:

Постапка на враќање на работник по судска пресуда при незаконит отказ

  Предавач

                 судија Бојана Велковска (Основен Суд Скопје 1 – Скопје)

12.30 – 12.45 Прашања и дискусија
   
12.45 – 13.15 Кафе пауза
   
13.15 – 13.45 Трета работна сесија:

Спроведување на постапка за дисциплинска неуредност и дисциплински престап на административните службеници

  Предавач:

               проф. д-р Лазар Јовевски (Правен факултет Јустинијан Први)

13.45 – 14.00 Прашања и дискусија
   
14.00 –14.30 Четврта работна сесија:

Извршување во работни односи по повод не исплаќање на придонеси од плата и извршување во други случаи.

  Предавач

                    Извршител Тони Коштанов од Скопје

14.30 – 14.45 Прашања и дискусија
   
14.45 – 15.00 Сумирање на резултатите од обуката и доделување на сертификати

 

15.00 – 15.30  Можност за консултативна средба со доц. д-р Лазар Јовевски