Асоцијација за правно економски истражувања и едукација “ЈУРИДИКА”

и Бизнис Конфедерација на Македонија,

Ве покануваат

да бидете дел од правното советување за прашања поврзани со работните односи на тема:

“Решавање на практични проблеми и разгледување на актуелни прашања во работните односи”

Квалитетни работни односи – предуслов за здрава работна клима и помалку спорови!

pexels-photo-medium

 

  1. Договор за вработување и менаџерски договор од А до Ш .
  2. Престанок на договорот за вработување – акутни проблеми во праксата!
  3. Проблеми при распоредувањето и прераспоредувањето на работното време и користењето на годишниот одмор!
  4. Одговорност при безбедност и здравје при работа и надоместување на штети!

За прв пат во Македонија врвни практичари и теоретичари од областа на работните односи на едно место:

Санде Зиков (судија на Апелациониот суд во Скопје),

Хилда Мешкова (судија за работни спорови во Основниот суд во Скопје),

Бојана Велковска(судија за работни спорови во Основниот суд во Скопје),

доц. д-р Лазар Јовевски (професор по трудово право на Правен факултет Јустинијан Први Скопје).

Место на одржување: Едукативен центар на БКМ

Ул. Васил Ѓорѓов, бр. 11, Капиштец

 

Време: 16.06. 2017 година со почеток во 10 часот.

Пријавете се на тел. 078 455 270

Рок за пријавување: 15.06.2017 година  до 14 часот!

Промотивна цена по повод 10 – тиот роденден на Јуридика1900,00 денари

НЛБ Тутунска Банка, жиро сметка: 210-06319033001-68

Цел на дознака:  Уплата за обука

За рано пријавување до 10.06.2017 година, следува 15% попуст (1600 ден.).